Virtuali respublikinė konferencija "Vyturio" gimnazijoje

 Šių metų gruodžio 2 dieną "Vyturio" gimnazijos Muzikos skyrius ir Kauno pedagogų kvalifikacijos centras surengė virtualią respublikinę konferenciją "Muzikos mokyklų aktualijos suvalstybintos muzikos mokyklos 100-mečio kontekste". Konferencijoje dalyvavo 230 mokytojų iš visos Lietuvos, o jos idėja kilo iš noro paminėti Lietuvai svarbų istorinį įvykį - 1920 metais spalio 1 dieną buvo suvalstybinta J.Naujalio privati muzikos mokykla. 

Apie šio įvykio reikšmę, raidos istoriją, šių dienų aktualijas pranešimus skaitė įvairių Lietuvos muzikos mokyklų mokytojai. Pedagogai pasidalino savo patirtimi, aptarė per šimtmetį įvykusią švietimo kaitą, šio įvykio svarbą Lietuvos muzikinės kultūros istorijai. Labai džiugu, kad konferencija subūrė tiek daug skirtingų specialybių pedagogų. Dėkojame rengėjams, konferencijos moderatorėms, "Vyturio" gimnazijos Muzikos skyriaus fortepijono mokytojoms ekspertėms ALDONAI DIDŽIULYTEI bei VIOLETAI JUCEVIČIENEI, taip pat visiems pranešėjams ir dalyviams bei savo įžvalgomis pasidalinusioms mūsų skyriaus pedagogėms:

VITALIJAI MOCKUTEI (teorinių dalykų ir solfedžio vyresnioji mokytoja) - "Vieningi siekiai ir tikslai: Kauno J.Gruodžio konservatorija",

AUŠRAI BANAITIENEI (fortepijono mokytoja metodininkė) - "Mokytojo kompetencijos formuojant jaunojo pianisto grojimo įgūdžius",

GAILEI MARKEVIČIENEI (fleitos mokytoja metodininkė) - "Naujai keliami uždaviniai bei aktualijos muzikos mokykloje. Fleitos ugdymo metodai ir jų kaita".


 

Komentarai